Over ons

In de herfst van 2017 zijn we begonnen met de voorbereidingen voor ons grote Italiaanse avontuur. Ons uiteindelijke doel was om een huis te kopen in de buurt van het Iseomeer en dat met z’n tweeën op te knappen tot een fijn vakantiehuis.

 

We liepen al heel lang rond met het idee om iets anders te gaan doen. Na onze studie zijn we beiden op een kantoor gaan werken en na een tijdje kregen we allebei (geheel in stijl van de millennialgeneratie) het gevoel dat we iets misten. Gaandeweg ontstond het idee voor het Italiaanse huis en nadat we onze vrienden en familie over onze plannen hadden verteld werd het ineens heel echt. We gaan dit doen!

 

In augustus 2019 was het zover: we kochten ons Italiaanse droomhuis! Amper twee maanden later vertrokken we. Twaalf maanden lang hebben we keihard gewerkt. Het huis dat al vijftien jaar onbewoond was, waar het mos aan de muren groeide en het dak op minstens vijftien plekken lekte, veranderde in een fantastische plek waar je enorm van kunt genieten. 


Op het dak na hebben we alles zelf verbouwd. We bouwden twee badkamers en een grote woonkeuken met zelfgegoten betonnen werkblad. Met behulp van een aantal kluscursussen en heel veel YouTube video's leerden we stuccen, tegelen, loodgieten, egaliseren, vloeren leggen, riolering aanleggen, metselen, dubbelglas plaatsen, bomen kappen, elektra vervangen en nog heel veel meer klusvaardigheden waarvan we nooit gedacht hadden dat we ze zelf onder de knie zouden krijgen.

Wat was het een enorme klus om dit bouwval te verbouwen tot ons droomhuis! Soms dachten we waar zijn we aan begonnen en hoe hebben we dit zo kunnen onderschatten? En nu denken we, wat was het gaaf en wat zijn we trots. Het was het allemaal meer dan waard! We hebben een prachthuis gebouwd. We delen het graag en hopen dat jullie er ook van genieten!

 

Vind je het leuk om verder te lezen? Op de website van Italië Magazine hebben we een blog bijgehouden. Ook kan je de foto's op Instagram bekijken.