In de buurt

Met de auto sta je in vijftien minuten bij het meer, met pittoreske levendige plaatsjes als Iseo, Sarnico, Lovere en Pisogne. Op meerdere plekken rond het meer zijn (gras)strandjes waar je ligbedjes kunt huren en de hele dag kunt zonnen en zwemmen. Midden in het Iseomeer ligt Monte Isola, een prachtig eiland waar je met de boot een dagje naar toe kunt, om te wandelen en heerlijk vis te eten in een van de vele restaurantjes.

De regio Franciacorta is een kleine en relatief onbekende wijnstreek in het heuvelachtige gebied naast het Iseomeer. De Franciacorta-wijn wordt ook wel het Italiaanse zusje van de Franse Champagne genoemd. En dat is niet zonder reden: het is een heerlijke mousserende wijn die er klaar voor is om ontdekt te worden! Tijdens een vakantie in Villa Zoadello mag een bezoekje aan een van de vele wijnhuizen die de regio rijk is dan ook zeker niet ontbreken.

Het leuke van de ligging van het huis is dat je aan de ene kant van de heuvel het charmante, drukbezochte Iseomeer hebt en aan de andere kant de Trompia Vallei, met winkels, restaurants en markten waar niemand een woord Engels spreekt, de straten een en al chaos zijn en waar je in het buurtcafé met tl-verlichting de beste pasta van je leven voorgeschoteld krijgt. 

Er is in de omgeving ontzettend veel te doen. Het huis ligt op steenworp afstand van de ‘Passo dei tre Termini', een populaire route onder fietsers. Ook wordt er in de bossen rond het huis veel gemountainbiket, zijn er ontzettend veel mooie wandelpaden en loop je vanaf het huis in veertig minuten naar de watervallen van Monticelli Brusati. Op het meer kun je kajakken, zeilen en suppen en op twintig minuten rijden ligt de prachtige Franciacorta golfbaan.

Brescia is de dichtstbijzijnde stad en in vijfendertig minuten sta je in het historische centrum van deze bruisende studentenstad. Verona en Bergamo zijn ongeveer een uur rijden. Milaan is anderhalf uur rijden en Venetië ruim twee uur. Het huis ligt naast een dorp met een kleine winkel en twee cafeetjes, waar je de dag heerlijk kunt starten met een cappuccino en een croissant en waar je aan het eind van de middag de dag kunt afsluiten met een aperitivo in de zon.